Celá ČR Diecéze Tato organizace

Působnost: Pardubický kraj Statutární zástupce: Ludmila Dostálová - ředitelka

Seznam zařízení

Seznam lidí

Ludmila Dostálová - ředitelka Lucie Kosíková - Finanční a PR manažer Alena Klevetová - provozní účetní Daniela Opletalová - mzdová účetní Markéta Čechalová, DiS. - sociální pracovník OSP Občanská poradna a DS Domeček více lidí …

Seznam služeb

Slovo na týden:

Zdravím na začátku nového pracovního týdne. Našla jsem mikrokázání pomocného brněnského biskupa, vztahující se k nedělnímu evangeliu. Tak přeposílám.

Nedělní mikrokázání: Ježíš ví, že odpuštění je proces, proto odpovídá Petrovi podobenstvím. Na cestě k němu je třeba si nejprve přiznat křivdu a někdy se i politovat. Důležité je, aby se při tom člověk necítil sám. Na hřbitově před náhrobkem pláče muž a říká: „Tys neměl zemřít, tos mi neměl dělat“. Starší paní jde kolem a soucitně říká: „Jistě zde leží váš otec, že? „Ne leží tu první manžel mé ženy.“ Dále je dobré snažit se pochopit toho, kdo nám ublížil a zříci se pomsty (to neznamená spravedlnosti.) Završením toho všeho je viníkovi přát požehnání. Tak se odpuštění, stejně jako láska, stane rozhodnutím, které vede k naší svobodě.

Požehnaný týden

Myšlenka:

Jako laň dychtí po bystré vodě,
tak dychtí duše má po tobě, Bože.
Po Bohu žízním, po živém Bohu.

Žl 42,1-2

Žízeň člověka po Bohu, o které se poeticky hovoří v žalmech, je vrozená touha po Božím životě a lásce, bez nichž nemůžeme povstat z hříšného stavu.
Boží žízeň po nás je úplně jiná. On po nás žízní kvůli nám. Je to nezištný dar, který není z jeho strany výrazem ani ubohosti, ani nedostatku, ale pouze ryzí hojnosti.

Po neplánovaném odmlčení v minulé neděli )-: posílám, co mne dnes ráno zaujalo v knize „Skrytý oheň“ o Matce Tereze (-:
P. Bohumír