MOTTO

Sdílíme s vámi vaše radosti i starosti,

vytváříme důvěru a bezpečí, přinášíme naději a podporu.

POSLÁNÍ

Pomáháme lidem v nouzi, kterým nabízíme vlídné přijetí.

Poskytujeme kvalitní sociální práci a naplňujeme sociální, materiální a duchovní potřeby

každého člověka, který se na ně obrátí.

Usilujeme o spravedlivější podmínky ve společnosti a podílíme se na humanitární pomoci.

V naší práci jsou pro nás zásadní hodnoty jako úcta člověka, moudrost, důstojnost, poctivost,

spolupráce, odpovědnost.

Poslání charity, jako milosrdné lásky, pramení z poslání církve šířit dobro, spravedlnost a naději

a vychází z Kodexu Charity České republiky.

VIZE

SLUŽBY – Jsme společensky odpovědnou, perspektivní a otevřenou organizací 21. století, která poskytuje kvalitní a profesionální služby. Reagujeme na aktuální potřeby lidí v našem regionu a přizpůsobujeme se moderním trendům sociální práce.

ZAMĚSTNANCI – Jsme profesionální, vstřícný a efektivně komunikující tým, který táhne za jeden provaz. Společně stavíme na vzájemné důvěře a úctě, otevřenosti a ochotě. Tvoříme vlastní firemní kulturu, ve snaze učinit klienty, sebe samé a další lidi okolo nás šťastnějšími.

PROSTŘEDÍ A TECNICKÉ VYBAVENÍ – Pracujeme v příjemném a vlídném prostředí, ve vhodných a důstojných prostorách pro naše klienty i týmy. Ve všech službách máme k dispozici dostatek kvalitního vybavení odpovídajícímu moderním trendům sociální práce.

PROPAGACE A PUBLIC RELATION – Jsme známou a viditelnou organizací s vlastní zajímavou tváří, která je v regionu nepřehlédnutelná. Prezentujeme se jednotnou identitou, zajímavými a smysluplnými akcemi, které lidé rádi navštěvují. Přinášíme společenský užitek, radost a obohacení.

FINANCE A NOVÉ PROJEKTY – Máme dostatek finančních prostředků, které pokrývají optimální rozpočet organizace a zajišťují dobré pracovní podmínky, motivační programy i důstojné mzdy pracovníků. Využíváme nových příležitostí, které rozvíjejí naši činnost a reagují na potřeby lidí v nouzi.

Slovo na týden:

Zdravím na začátku nového pracovního týdne. Našla jsem mikrokázání pomocného brněnského biskupa, vztahující se k nedělnímu evangeliu. Tak přeposílám.

Nedělní mikrokázání: Ježíš ví, že odpuštění je proces, proto odpovídá Petrovi podobenstvím. Na cestě k němu je třeba si nejprve přiznat křivdu a někdy se i politovat. Důležité je, aby se při tom člověk necítil sám. Na hřbitově před náhrobkem pláče muž a říká: „Tys neměl zemřít, tos mi neměl dělat“. Starší paní jde kolem a soucitně říká: „Jistě zde leží váš otec, že? „Ne leží tu první manžel mé ženy.“ Dále je dobré snažit se pochopit toho, kdo nám ublížil a zříci se pomsty (to neznamená spravedlnosti.) Završením toho všeho je viníkovi přát požehnání. Tak se odpuštění, stejně jako láska, stane rozhodnutím, které vede k naší svobodě.

Požehnaný týden

Myšlenka:

Jako laň dychtí po bystré vodě,
tak dychtí duše má po tobě, Bože.
Po Bohu žízním, po živém Bohu.

Žl 42,1-2

Žízeň člověka po Bohu, o které se poeticky hovoří v žalmech, je vrozená touha po Božím životě a lásce, bez nichž nemůžeme povstat z hříšného stavu.
Boží žízeň po nás je úplně jiná. On po nás žízní kvůli nám. Je to nezištný dar, který není z jeho strany výrazem ani ubohosti, ani nedostatku, ale pouze ryzí hojnosti.

Po neplánovaném odmlčení v minulé neděli )-: posílám, co mne dnes ráno zaujalo v knize „Skrytý oheň“ o Matce Tereze (-:
P. Bohumír