Výběrové řízení na pozici Sociálního pracovníka

DO ROZŠIŘUJÍCÍHO SE TÝMU HLEDÁME NOVÉHO SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA V SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽBÁCH PRO RODINY S DĚTMI – TERÉNNÍ SOC. PRÁCE

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Foto: J. Daniel Escareño/CC BY-NC 2.0

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Mladí zavítali při celostátním setkání i na Haiti

Olomouc - Celostátní setkání mládeže letos ovládlo Olomouc. Na programu byl i Den s rodinami, kdy se lidé na Dolním náměstí mohli seznámit s nejrůznějšími neziskovými organizacemi. Mezi nimi byla i Arcidiecézní charita Olomouc. Ta přiblížila svou pomoc na Haiti. Téma dne znělo: Nebojte se... budoucnosti.

Na zdraví Haiti 2017: Přípitek uzdraví chudé Haiťany

Na zdraví Haiti 2017

Připít si sklenkou kohoutkové vody a zaplatit za ni libovolnou částku. Tak málo stačí k uzdravení, v některých případech i k záchraně života. Do dvacítky vybraných kaváren a restaurací v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu míří v srpnu kampaň Na zdraví Haiti. Výtěžek se sbírky pomůže zaplatit zdravotní prohlídky i ošetření obyvatel odříznuté oblasti Baie de Henne. Vesnice leží na severozápadě těžce zkoušené země – Haiti. Sbírku pořádá Arcidiecézní charita Olomouc.

Informace - Půjčovna kompenzačních pomůcek

Krásný prázdninový den Všem, máme pro Vás malé změny...
Půjčovna kompenzačních pomůcek bude mít od 1. 8. 2017 změněnou výdejní dobu:

PO - ST - ČT od 12:00 - 14:00 HOD.

Obracet se můžete na vedoucí - paní Renátu Husákovou

e-mail: pujcovnapomucek@mtrebova.charita.cz

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Výběrové řízení na pozici Pracovníka v sociálních službách

Chcete pracovat v sociální oblasti? Tak právě Vás hledáme do týmu. Případně znáte někoho takového, tak mu informaci předejte. Blížší informace zde nebo v sekci práce.

Tisková zpráva - Postní almužna 2017

Stalo se již pěknou tradicí, že k postní době patří malé papírové kasičky postní almužny, do kterých věřící  střádají celých šest týdnů peníze, aby je pak na květnou neděli předali jako svůj dar charitě.

Díky štědrosti věřících z jednotlivých farností spadajících pod působnost Oblastní charity Moravská Třebová se v kasičkách postní almužny letos vybralo celkem 48 376,- Kč.

Slovo na týden:

Zdravím na začátku nového pracovního týdne. Našla jsem mikrokázání pomocného brněnského biskupa, vztahující se k nedělnímu evangeliu. Tak přeposílám.

Nedělní mikrokázání: Ježíš ví, že odpuštění je proces, proto odpovídá Petrovi podobenstvím. Na cestě k němu je třeba si nejprve přiznat křivdu a někdy se i politovat. Důležité je, aby se při tom člověk necítil sám. Na hřbitově před náhrobkem pláče muž a říká: „Tys neměl zemřít, tos mi neměl dělat“. Starší paní jde kolem a soucitně říká: „Jistě zde leží váš otec, že? „Ne leží tu první manžel mé ženy.“ Dále je dobré snažit se pochopit toho, kdo nám ublížil a zříci se pomsty (to neznamená spravedlnosti.) Završením toho všeho je viníkovi přát požehnání. Tak se odpuštění, stejně jako láska, stane rozhodnutím, které vede k naší svobodě.

Požehnaný týden

Myšlenka:

Jako laň dychtí po bystré vodě,
tak dychtí duše má po tobě, Bože.
Po Bohu žízním, po živém Bohu.

Žl 42,1-2

Žízeň člověka po Bohu, o které se poeticky hovoří v žalmech, je vrozená touha po Božím životě a lásce, bez nichž nemůžeme povstat z hříšného stavu.
Boží žízeň po nás je úplně jiná. On po nás žízní kvůli nám. Je to nezištný dar, který není z jeho strany výrazem ani ubohosti, ani nedostatku, ale pouze ryzí hojnosti.

Po neplánovaném odmlčení v minulé neděli )-: posílám, co mne dnes ráno zaujalo v knize „Skrytý oheň“ o Matce Tereze (-:
P. Bohumír