Na zdraví Haiti 2017: Přípitek uzdraví chudé Haiťany

Na zdraví Haiti 2017

Připít si sklenkou kohoutkové vody a zaplatit za ni libovolnou částku. Tak málo stačí k uzdravení, v některých případech i k záchraně života. Do dvacítky vybraných kaváren a restaurací v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu míří v srpnu kampaň Na zdraví Haiti. Výtěžek se sbírky pomůže zaplatit zdravotní prohlídky i ošetření obyvatel odříznuté oblasti Baie de Henne. Vesnice leží na severozápadě těžce zkoušené země – Haiti. Sbírku pořádá Arcidiecézní charita Olomouc.

Informace - Půjčovna kompenzačních pomůcek

Krásný prázdninový den Všem, máme pro Vás malé změny...
Půjčovna kompenzačních pomůcek bude mít od 1. 8. 2017 změněnou výdejní dobu:

PO - ST - ČT od 12:00 - 14:00 HOD.

Obracet se můžete na vedoucí - paní Renátu Husákovou

e-mail: pujcovnapomucek@mtrebova.charita.cz

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Krátký příběh:

Příběh o zlém vlkovi
Aleš, tři roky: „Vyprávěj mi pohádku o zlém vlkovi.“

Lída, de­set let: „Ale ne, nejsou zlí vlci, jsou jen nešťastní vlci.“

Nejsou zlí lidé...

Myšlenka:

„Neprosím o zázrak, Pane, ale o sílu pro všední život.
Nauč mě umění malých kroků.
Učiň mě vynalézavým a sebejistým v pravý čas. Obdař mě vnímavostí, abych dokázal rozlišit prvořadé od druhořadého.
Prosím o sílu kázně a míry, abych jen tak neproklouznul životem a své dny si rozumně rozdělil, abych neprospal záblesky světla a vrcholy a abych si našel alespoň tu a tam čas pro zážitek krásy a umění.
Utvrzuj mě v tom, že snít o minulosti nebo budoucnosti mi nepomůže. Pomoz mi co nejlépe zvládnout to, co je mi nejblíže, pomoz mi brát právě prožívanou hodinu za nejdůležitější.
Chraň mě před naivní vírou, že vše v životě musí jít hladce. Daruj mi střízlivé poznání, že těžkosti, porážky, neúspěchy i zklamání jsou přirozenou součástí života, že díky nim rosteme a dozráváme.
Připomínej mi, že city se někdy stavějí proti rozumu. Pošli mi v pravou chvíli někoho, kdo má odvahu říct mi pravdu s láskou.
Chléb každodenní dej mi pro tělo i pro duši, projev Tvé lásky – přátelské echo, a alespoň tu a tam náznak, že jsem v něčem užitečný.
Vím, že hodně problémů se neřeší konáním; pomoz mi, abych dokázal čekat. Ať vždy nechám Tebe a ostatní domluvit.
Vždyť to nejdůležitější si člověk neříká sám, to nejdůležitější mu bývá sděleno.
Ty víš, jak moc potřebujeme přátelství. Dej, abych dorostl do této nejkrásnější, nejtěžší,  nejriskantnější a nejvzácnější záležitosti života. Vnukni mi správnou chvíli a správné místo, kde můžu zanechat balíček dobra, slovy nebo beze slov.
Chraň mě před strachem, že bych mohl promarnit svůj život. Nedej mi to, co si přeji, ale to, co potřebuji.
Nauč mě umění malých kroků

Antoine de Saint Exupery, spisovatel, letec

Krásný požehnaný prázdninový týden...