Den pro pěstounství

Den pěstounství je svátkem rodiny, užít si ho můžete společně v Litomyšli
Na neděli 16. září zveme od 10 do 16 hodin nejen pěstounské rodiny, ale i širokou veřejnost s dětmi do východočeské Litomyšle.  Na zámeckém návrší připravují Pardubický kraj s neziskovými organizacemi a ve spolupráci s městskými úřady již druhý ročník Dne pěstounství.

Rodina jako důležitá životní hodnota a pěstounství k sobě nerozlučně patří; připomenout si to a zároveň strávit nabitý program společně v krásném okolí litomyšlského zámku za to určitě stojí. Akce se koná za každého počasí, vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

Přijďte si s dětmi projít stezku aktivit a úkolů, vyzkoušejte dětské zážitkové bludiště v zámecké konírně nebo navštivte interaktivní expozici v piaristickém chrámu. Skvěle vás pobaví psí agility show nebo ukázky parkouru v podání skupiny Flow vision. Pokud chcete získat více informací o pěstounské péči, jedná se o výjimečnou příležitost, jak se potkat s rodinami, které již děti přijaly, nebo organizacemi, které s pěstouny pracují. Těšíme se na vás. Více informací naleznete na www.pardubickykraj.cz

„Největším štěstím v životě člověka je vědomí, že nás někdo miluje proto, jací jsme, nebo spíše přesto, jací jsme.“
Romain Rolland

Je to Bůh, který nás má rád takové, jací jsme, protože jsme jeho děti. Miluje nás nekonečnou, dokonalou láskou bez výhrad.

Dle Matky Terezy

NAJDI SI ČAS…

Najdi si čas na přemýšlení,

najdi si čas na modlitbu,

najdi si čas na smích.

Je to zdroj síly,

je to největší moc na světě,

je to hudba duše.

Najdi si čas na hru,

najdi si čas na to, abys miloval a byl milován,

najdi si čas na to, abys dával.

Je to tajemství věčného mládí,

je to privilegium, které dává Bůh:

den je příliš krátký na to,

abychom byli egoisty.

Najdi si čas na čtení,

najdi si čas na to, být přítelem,

najdi si čas na práci.

Je to pramen moudrosti,

je to cesta ke štěstí.

Najdi si čas na prokazování milosrdenství,

je to klíč k nebi.

Matka Tereza z Kalkaty