Charita slavila

Letošní Den otevřených dveří a Zahradní slavnost Charity Moravská Třebová připadl na úterý 2. října. Akce se pravidelně pořádá na počest svátku patrona charitních zařízení sv. Vincence z Pauly a touto každoroční kampaní Charita Moravská Třebová představujeme nejširší veřejnosti celou škálu našich služeb.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

ZAHRADNÍ SLAVNOST

Opět se rok s rokem sešel a je tu Zahradní slavnost a Den otevřených dveří Charity Moravská Třebová!Srdečně Vás zveme v úterý 2. října k nám na Charitu, kde Vám rádi přiblížíme naši práci i prostředí, ve kterém poskytujeme služby klientům.

Přijďte s námi oslavit Den charity!
Těšíme se na Vás, srdečně zváni jsou úplně všichni.

Den pro pěstounství

Den pěstounství je svátkem rodiny, užít si ho můžete společně v Litomyšli
Na neděli 16. září zveme od 10 do 16 hodin nejen pěstounské rodiny, ale i širokou veřejnost s dětmi do východočeské Litomyšle.  Na zámeckém návrší připravují Pardubický kraj s neziskovými organizacemi a ve spolupráci s městskými úřady již druhý ročník Dne pěstounství.

Fotbal kope za Charitu

V sobotu 8.9. se na Vás budeme těšit na fotbalovém stadionu v Moravské Třebové. Na místě bude náš prodejní stánek a zakoupením jakéhokoliv výrobku budete moci podpořit provoz našich terapeutických dílen. Výtěžek ze vstupného bude věnován na podporu naší činnosti. Děkujeme a těšíme se na Vás!!!

Kejkle a kratochvíle andělského obchodu

V průběhu konání tradiční akce Kejkle a Kratochvíle, která se uskuteční v sobotu 1. září 2018 na moravskotřebovském náměstí, pro Vás otevřeme od 15:00 do 18:30 hod. náš Andělský obchod (Bránská 18, Moravská Třebová)!!! Budete si tak moci zakoupit výrobky z našich terapeutických dílen a podpořit tím tak charitní činnost. Zároveň si u nás můžete posedět a ochutnat kvalitní kávu s lahodnou sušenkou. Přivítá vás příjemná obsluha a útulné prostředí. Těšíme se na vaši návštěvu.

Občanská poradna získala akreditaci pro oddlužení

Ministerstvo spravedlnosti udělilo v červenci 2018 Charitě Moravská Třebová akreditaci pro poskytování služeb v oblasti oddlužení. Už jsme zapsaní i v Seznamu akreditovaných osob.

Charita na Velehradě: žijeme na jedné planetě. Spolu

Velehrad 2018 se blíží...

Velehrad - Nadia žije se šesti dětmi, z nichž dvě trpí astmatem, v ruinách někdejší školy. Jejich dům byl zničen při leteckém útoku. Vaří si a přespávají ve třídě bez oken. Nadiin manžel zemřel poslední den osvobozování, které v jejich čtvrti trvalo čtyřicet dní. Zabil jej odstřelovač tzv. Islámského státu, když se snažil přinést vodu, která vytékala z prasklého potrubí. Nadia nemá žádný příjem. Její jméno znamená Naděje. S podobnými příběhy se Charita ve zničeném iráckém Mosulu setkává často. Jak se žije lidem v místech, kde jsou pronásledováni, kde zuří válka nebo vládne extrémní sucho a hlad. To zjistí návštěvníci stanu Arcidiecézní charity Olomouc v Dny lidí dobré vůle na Velehradě (4. - 5. července)...

Výběrové řízení "Pořízení automobilů pro sociální služby Charity Moravská Třebová II."

Charita Moravská Třebová vypisuje výběrové řízení na dodávku 3 osobních automobilů pro své sociální služby.

Plenky dětem

Římskokatolická farnost Moravská Třebová ve spolupráci s Charitou Moravská Třebová vyhlašují materiální sbírku "Plenky dětem".

„Největším štěstím v životě člověka je vědomí, že nás někdo miluje proto, jací jsme, nebo spíše přesto, jací jsme.“
Romain Rolland

Je to Bůh, který nás má rád takové, jací jsme, protože jsme jeho děti. Miluje nás nekonečnou, dokonalou láskou bez výhrad.

Dle Matky Terezy

NAJDI SI ČAS…

Najdi si čas na přemýšlení,

najdi si čas na modlitbu,

najdi si čas na smích.

Je to zdroj síly,

je to největší moc na světě,

je to hudba duše.

Najdi si čas na hru,

najdi si čas na to, abys miloval a byl milován,

najdi si čas na to, abys dával.

Je to tajemství věčného mládí,

je to privilegium, které dává Bůh:

den je příliš krátký na to,

abychom byli egoisty.

Najdi si čas na čtení,

najdi si čas na to, být přítelem,

najdi si čas na práci.

Je to pramen moudrosti,

je to cesta ke štěstí.

Najdi si čas na prokazování milosrdenství,

je to klíč k nebi.

Matka Tereza z Kalkaty