Facebook Instagram
Podzimní kolo potravinové sbírky v Penny marketu v Moravské Třebové
7. listopadu 2022 Články

Podzimní kolo potravinové sbírky v Penny marketu v Moravské Třebové

Již tuto sobotu, 12. 11. 2022, se v Penny marketu v Moravské Třebové uskuteční další Potravinová sbírka. Bohužel jsou mezi námi i děti, které si mohou na dobrou snídani jen hrát. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Jak sbírka funguje? Ke svému nákupu přihoďte trvanlivou potravinu nebo drogerii. Za pokladnami darujte potraviny dobrovolníkům, poznáte je snadno podle zelené zástěry s logem sbírky.
Vybrané potraviny budou převezeny do nejbližší potravinové banky, kde se roztřídí, zkontrolují a připraví pro odběratelské neziskové organizace.

Je organizována ve všech krajích potravinovými bankamiČeskou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Člověk v tísni a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Rohlik.cz a Košík.cz.
Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech.
Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky a Evropské federace potravinových bank.

Sbírka potravin Seznam potraviny 210x297 barevna dva sloupceSbírka potravin Seznam drogerie 210x297 barevna