Facebook Instagram
Kde Tříkrálová sbírka pomohla
3. února 2021 Blog

Kde Tříkrálová sbírka pomohla

Žadatelka požádala o pomoc prostřednictvím Tříkrálové sbírky (dále jen TKS) v její aktuální sociální situaci. Žádala o příspěvek na pořízení bifokálních skel do dioptrických brýlí.

Žadatelka žije městském bytě, věk 64 let. Paní má přiznaný nárok na invalidní důchod III. stupně, bohužel bez nároku na výplatu, protože nesplňuje stanovenou dobu sociálního pojištění. Přiznání starobního důchodu jí vznikne v roce 2022. Žadatelka aktuálně pobírala příspěvek na péči II. stupeň a příspěvek na mobilitu). Jiné příjmy nemá.

Paní má zdravotní potíže pohybového aparátu, chodí s dopomocí francouzských holí. Dále trpí onemocněním diabetes, který ve značné míře ovlivňuje její schopnost vidění.

Žadatelka potřebuje bifokální skla do dioptrických brýlí. Na jejich pořízení nemá dostatek finančních prostředků.

Paní podala žádost o pomoc TKS prostřednictvím sociální pracovnice Městského úřadu v Moravské Třebové – sociální odbor. Sociální pracovnice provedla sociální šetření, popsala její aktuální sociální situaci a doložila potřebné informace pro projednání žádosti.

Komise TKS rozhodla tuto žádost podpořit. Z finančních prostředků TKS jsme uhradili zhotovení a výměnu bifokálních skel v dioptrických brýlích.