Facebook Instagram
Kde Tříkrálová sbírka pomohla
3. února 2021 Blog

Kde Tříkrálová sbírka pomohla

Žadatelka požádala o pomoc prostřednictvím Tříkrálové sbírky (dále jen TKS) v její aktuální sociální situaci. Žádala o příspěvek na uhrazení nákladů souvisejícími se stěhováním a technickou úpravou původního bytu, ze kterého se stěhovala.

Žadatelce je 38 let, samostatně obývala městský byt 1+KK v Jevíčku. Její příjmy a zvýšené náklady (na zdravotní péči a léky) ji nedovolily si toto stávající bydlení udržet. Paní má dlouhodobé zdravotní potíže (chronické onemocnění páteře). Z tohoto důvodu měla přiznaný invalidní důchod I. stupně. Po přezkoumání byl zvýšen na III. stupeň, bohužel bez nároku na výplatu, protože paní nesplňuje stanovenou dobu sociálního pojištění. Žadatelka aktuálně pobírala dávky hmotné nouze a dávky státní sociální podpory (příspěvky na bydlení a mobilitu). Jiné příjmy nemá. Zdravotní potíže žadatelky jí neumožňují pracovat, je často hospitalizována ve zdravotnických zařízeních (léčebna).

Žadatelce se naskytla možnost získat bezbariérový sociální byt. Původní městský byt měla žadatelka uvést do stavu, aby ho mohl užívat nový nájemce. Bylo nutné byt vymalovat a provést drobné technické úpravy. Dále paní potřebovala pomoct se stěhováním nábytku a osobních věcí.

Paní podala žádost o pomoc TKS prostřednictvím sociální pracovnice sociálního odboru Jevíčko. Sociální pracovnice u paní provedla sociální šetření, popsala její aktuální sociální situaci a doložila
potřebné informace pro projednání žádosti.

Komise TKS rozhodla tuto žádost podpořit. Z finančních prostředků TKS jsme uhradili náklady spojené s malováním bytu a stěhováním.