Facebook Instagram
Rok od svěcení budovy Komunitního centra v Linharticích
29. května 2020 Blog

Rok od svěcení budovy Komunitního centra v Linharticích

Třetí květnový čtvrtek letošního roku se v Linharticích nesl v duchu výročí svěcení budovy, kde sídlí nejmladší služba Charity Moravská Třebová, sociální rehabilitace Komunitní centrum O krok dál. Vzhledem k této příležitosti jsme se rozhodli uspořádat společné setkání klientů a pracovníků Komunitního centra. Naši pozvánku přijali i paní ředitelka a pastorační asistenti působící v Charitě.

Na setkání přišli klienti, kteří chodí do ambulantní formy služby pravidelně, ale také klienti, kteří se do Linhartic příliš často nedostanou a využívají spíše terénní formu služby. Dohromady se nakonec sešlo osm klientů a šest charitních pracovníků.

Ráno jsme společně s klienty nachystali menší pohoštění v podobě štrúdlu, medovníku a slaných pochutin. Program na celý den byl – „oslava“. Každý z klientů i pracovníků si našel svůj způsob, díky kterému se plánu držel. Ať už se jednalo o aktivní zábavu – ping pong, pétanque či péči o zahradu nebo o zábavu pasivní ve formě povídání si na různá témata. Abychom využili celou zahradu, tzn. i ohniště, k obědu jsme zvolili opékání klobás.

Během dopoledne přišel jeden z klientů s nápadem, že by chtěl do odpoledního programu zahrnout i vlastní přání. Rád by si nechal posvětit své jízdní kolo, na kterém již roky jezdí. Náš pastorační asistent, bratr Šimon, s nápadem souhlasil a po krátké odpolední siestě proběhlo svěcení před zraky všech přítomných. Přejeme tedy šťastnou cestu a spoustu najetých kilometrů bez nehod!

Děkujeme všem za účast a věříme, že se za rok opět sejdeme.

Mgr. Markéta Schrömerová

sociální pracovnice KC O krok dál
Tel.: 604 224 260 E-mail: 88EuVd54%-uB5_9j-onjGKcl~.oy.Z2938Es-Z29g