Facebook Instagram
Týdny duševního zdraví
29. září 2020 Blog

Týdny duševního zdraví

Ve dnech 10. září až 10. října probíhají v celé České republice Týdny duševního zdraví. V letošním roce se jedná již o 30. ročník, který se nese v duchu motta „Každý máme hlavu na něco jiného“. Týdny duševního zdraví jsou osvětovou akcí, multižánrovým festivalem, který se skládá z besed, přednášek, koncertů, kvízů či workshopů, jejichž cílem je přiblížit veřejnosti témata týkající se duševního zdraví, která jsou v naší společnosti stále jakýmsi „tabu“ nebo jsou zatížena mylnými představami a předsudky.

V letošním roce se do akce již podruhé zapojilo i Komunitní centrum O krok dál. Sociální služba sociální rehabilitace Charity Moravská Třebová se do osvěty duševního zdraví zapojilo přednáškou odborníka Mgr. et Mgr. Martina Fojtíčka, který se zabýval vztahem rodiny a osoby s duševním onemocněním. Přednáška proběhla v úterý 15. 9. a byla spojena s besedou, do které se zapojili i klienti KC O krok dál, a tím veřejnosti nabídli možnost vidět „svět“ jejich očima.

V neděli 20. 9. pořádalo KC O krok dál koncert písničkáře Jirky Hurycha a rockové kapely ReGen, který proběhl na nádvoří zámku v Moravské Třebové. Na podporu a osvětu duševního zdraví se pracovnice KC rozhodly v rámci koncertu rozdávat zelené stužky, které se na celém světě staly symbolem tolerance a otevřeného přístupu k lidem s duševním onemocněním. Koncert KC pořádalo ve spolupráci s Městem Moravská Třebová a jejich akcí Dny bez aut, které probíhaly také na nedaleké Knížecí louce. Návštěvnost na koncertu byla oproti prvnímu ročníku několikanásobně vyšší, proto se těšíme na další ročníky a doufáme, že tento trend bude i nadále pokračovat.

Děkujeme všem návštěvníkům, vystupujícím, městu Moravská Třebová a všem, kteří nám s organizací pomáhali a věříme, že v příštím roce se opět setkáme.

Mgr. Markéta Schrömerová

Mgr. Markéta Schrömerová

sociální pracovnice KC O krok dál
Tel.: 604 224 260 E-mail: 88EuVd54%-uB5_9j-onjGKcl~.oy.Z2938Es-Z29g