Ukliďme spolu Moravskou Třebovou
25. března 2021 Články

Ukliďme spolu Moravskou Třebovou

Pojďme na vycházku a přitom ukliďme Moravskou Třebovou od přebytečných odpadků. Vyberte si jakoukoliv část Moravské Třebové. Pytlomat bude umístěn na ulici Bránské u charitního Andělského obchodu. K dispozici budou pytle na odpadky a jednorázové rukavice.

Hlásit se se můžete u paní Huvarové: T: 733 592 359, E: helena.huvarova@mtrebova.charita.cz
Při úklidu se vyfoťte, popř. vyfotťe vaše nalezené kuriozity.

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Členové komunitního projektu „Rodina spolu“ se k této akci připojují již podruhé a vyzývají i další dobrovolníky. A to nejen na jeden den, ale pomoci můžete od 27. 3. 2021 až do konce dubna.

Osvětový ekologický projekt, který pořádá spolek Ukliďme Česko, existuje v České republice od roku 2014. Rostoucí tendence počtu účastníků projektu zbrzdila v loňském roce epidemiologická situace, přesto se během loňského roku uklidilo v Čechách kolem 300 tun odpadu pocházejícího z nelegálních skládek a odpadu ve městech a v přírodě.

Pytle a rukavice pro úklid si mohou zájemci vyzvednout zdarma v pytlomatu, který bude umístěný v ul. Bránská u Andělského obchodu od 27. 3. 2021 do konce měsíce dubna. Úklid bude probíhat individuálně a zapojit se může úplně každý.

Hlavní úklidový den je v letošním roce stanoven na sobotu 27. března. Rodiny i jednotlivci mohou vyrazit v souladu s aktuálními epidemickými nařízeními do centra města, parku a bezprostředního okolí sbírat odpadky a ulevit tak životnímu prostředí. Pytle naplněné odpadky odkládejte u kontejnerů, odkud budou později odvezeny. V případě, že nasbíráte větší množství odpadu informujte nás o tom prosím na emailu: helena.huvarova@mtrebova.charita.cz nebo na tel. 733 592 359, abychom zajistili odvoz.

Budeme rádi, pokud se s námi podělíte o Vaše fotografie z úklidu. Nasdílejte nám fotky na FB Rodina spolu a malý dárek, jako odměna, vás nemine.

Pomozte nám uklidit naše město, ať se nám v něm příjemně žije. Prosíme, s ohledem na aktuální opatření respektujte pravidlo 3R - ruce, respirátory, rozestupy.

Děkujeme!

Ukliďme Česko