Poslání, cíle, zásady

Poslání

Posláním Denního stacionáře Domeček v Moravské Třebové je poskytovat pomoc a podporu dospělým lidem s mentálním postižením při získání, upevňování a udržování dovedností, které jim umožní co možná nejvyšší míru samostatnosti a zapojení do běžného života. Snahou je, aby byl způsob života klientů srovnatelný s životem jejich vrstevníků.

Dále je služba poskytována seniorům, kteří potřebují podporu při zajištění kontaktu s dalšími lidmi. Zapojením osob do nabízených činností usilujeme o to, abychom předešli jejich sociální izolaci a pomohli jim vést co nejdéle aktivní a spokojený život.

Cíle

• klient, který má naplněny potřeby v oblasti stravy a péče o svou osobu
  • klient, který dokáže vyjádřit svá přání a potřeby a umí komunikovat s okolím
  • klient, který si dokáže vyřídit osobní záležitosti s minimální podporou další osoby